Reisverslag dag 12 – opweg naar het Kerstdiner

Na het wakduiken rijden we samen met team 100 naar Falun toe. Tijdens deze rit veranderd het landschap van prachtig wit, via groene en witte tinten naar een mooi eenvoudig groed zweeds landschap. Zoals gewend nemen we wederom de binnenwegen, hier rijden we langs gigantische productiebossen en prachtige meren.

Het wordt ook later donker dan we gewend zijn, we slaan linksaf, en dan missen we onze volgens. We rijden een stukje terug, en wachten 10 minuten. Maar geen contact, dus we rijden weer verder. Het bereik in dit gebied van Zweden is op zijn zachts uitgedrukt minimaal. Na ongeveer 40 minuten hebben we contact met team 100, ze waren aan het kletsen en hebben de afslag gemist. We besluiten te wachten tot ze bij zijn en rijden dan samen verder naar Falun.

In Falun aangekomen komen we er bij de incheck achter dat team 100 en team 121 (wij) toevalligerwijs samen een blokhut bezetten. Deze blokhut heeft een boven en een beneden, en team 100 geeft aan dat ze graag boven willen slapen, dus wij slapen beneden. We frissen ons allemaal op en begeven ons naar het Kerstdiner.

Na het diner merken we dat de reserve’s bij iedereen van onze blokhut wat aan het afnemen zijn, en we besluiten om naar daarnaartoe terug te lopen, Zo rond 00:00 liggen we weer in bed. We horen niet meer dat het ontbijt voor morgenochtend aan de deurknop gehangen wordt.