Het startschot en de eerst 200km

De wekker ging om tien voor half zeven, ik schrik wakker. Nog slaapdronken probeer ik te bedenken waarom gaat die zo vroeg? Dan schiet het mij te binnen – vandaag is de dag van vertrek voor de Noordkaap Challenge, en mijn moeder haalt mij om 06:40 op. Shit, ik lig al veel te lang na te denken, snel spring ik onder de douche, kleed ik mij aan en pak de laatste spullen in. Scheermes laten we thuis, dat is toch maar gedoe onderweg. En bij -20 graden celcius is een beetje gezichtshaar best prettig denk ik.

Spullen gepakt, jas aan en naar beneden. Perfect getimed, ik loop het hofje uit en daar komt het convoy aanrijden. De bestickerde AX komt precies aanrijden als ik het hofje uit loop. Instappen en op weg naar cafe Noorderlicht voor de meet-up, briefing en het startschot.

Aangekomen bij Noorderlicht doen we de check-in en krijgen we het roadbook, de laatste stickers en de Noordkaap CD. In de auto maar verder in verdiepen, eerst tijd voor een kopje koffie.

Voor het startschot van de tocht snel nog even een paar fotos schieten van een paar andere teams die meegaan. Er staan onder andere een Hummer, Porsche, Smart, Landrover, bij de andere teams tussen. Foto van andere teams

En natuurlijk ook een foto van ons monster, nee dat is mijn moeder die niet stilstaat voor de foto. Ik bedoel natuurlijk onze wagen die een beetje in het niet valt tussen het mechanische geweld.

08:30
Het startschot wordt gegeven en de stoet vertrekt in een lange slinger. Het gaat dwars door het centrum van Amsterdam richting de snelweg. Vandaag is een lange rit, ruim 900 kilometer richting Kopenhagen. Maar het is goed weer om in de auto te zitten, wel saai met regen en 100% bewolking.

11:15
Tijd voor koffie na de eerste kleine 300km, gelijk maar even tanken en van bestuurder wisselen.

Koffie!

Verbruik tot nu toe 1 liter op 17.7 kilometer (met euro98, voor onze high performance wagen.) We stappen nu gewoon over op euro95E10.